Themaboekje: Wat kun je doen als je pijn hebt?

Het themaboekje van Pal voor u ‘Wat kun je doen als je pijn hebt?’ gaat over pijn en pijnbestrijding in de palliatieve zorg. Een boekje vol informatie over verschillende vormen van pijn en de behandeling van pijn. 

Pijn komt veel voor bij mensen die ongeneeslijk ziek zijn. Het is een van de meest gevreesde klachten. Pijn is niet alleen een lichamelijk ongemak. Pijn kan in het hart zitten en je kunt ook pijn in de ziel hebben. Wat ook vaststaat is dat pijn subjectief is. En dat de betekenis ervan verschilt per persoon. Het themaboekje Wat kun je doen als je pijn hebt? besteedt daarom aandacht aan verschillende vormen en soorten van pijn en de behandeling; zowel met medicijnen als aanvullende zorg.

‘Pijn is datgene wat een persoon die het ervaart zegt dat het is’

– Pijnexpert McCaffery

Themaboekjes Pal voor u

Wat kun je doen als je pijn hebt? is een van de Pal voor u-uitgaven in de reeks themaboekjes. Andere themaboekjes zijn:

Wil je regelmatig informatie over omgaan met ongeneeslijk ziek zijn en palliatieve zorg ontvangen, schrijf je dan hier in voor de Pal voor u-nieuwsbrief 

Over Pal voor u

Ongeneeslijk ziek en dan? Pal voor u deelt informatie en ervaringen over palliatieve zorg met patiënten en naasten via magazines(thema)boekjesfacebook, twitter en deze website. Vele betrokken, deskundige personen en organisaties werken hierin nauw samen.