Pal voor u themaboekjes

Naast het Pal voor u magazine heeft Pal voor u ook haar eigen Pal voor u themaboekjes. In deze themaboekjes wordt dieper ingegaan op onderwerpen die belangrijk zijn als je ongeneeslijk ziek bent, maar bieden ook nieuwe inzichten voor naasten en mensen die in de zorg werken.

Hieronder hebben we de themaboekjes voor je op een rijtje gezet.

 


Wat kun je doen als je pijn hebt?

Themaboekje over pijn en pijnbestrijding in de palliatieve zorg.

Pijn komt veel voor bij mensen die ongeneeslijk ziek zijn. Het is een van de meest gevreesde klachten. Pijn is niet alleen een lichamelijk ongemak. Pijn kan in het hart zitten en je kunt ook pijn in de ziel hebben. Wat ook vaststaat is dat pijn subjectief is. En dat de betekenis ervan verschilt per persoon. Dit themaboekje over pijn besteedt daarom aandacht aan verschillende vormen en soorten van pijn en de behandeling; zowel met medicijnen als aanvullende zorg.

Wat kun je doen als je pijn hebt? is voor €6,25 verkrijgbaar via de webshop van Uitgeverij Zezz.

 


Wat als je je leven verliest?

Themaboekje over keuzes maken in de laatste levensfase.

In dit themaboekje komen zowel het ‘normale’ doodgaan, als palliatieve sedatie en euthanasie aan bod, inclusief de verschillen en juridische aspecten. Daarbij wordt de rol van de huisarts en specialist ouderengeneeskunde bij het sterfproces belicht en staan er praktische tips voor naasten in, gericht op het verlichten van het sterfproces. Hoewel palliatieve sedatie bij zo’n 12% van de sterfbedden nodig is en euthanasie bij zo’n 3% worden deze vormen van levenseinde het meest besproken in de media. De realiteit leert echter dat voor de overgrote meerderheid sterven een ‘gewoon’, natuurlijk proces dat eventueel verlicht of bespoedigd kan worden.

Wat als je je leven verliest? is voor €5,25 verkrijgbaar via de webshop van Uitgeverij Zezz.

 


Wat als je kind ongeneeslijk ziek is?

Themaboekje over palliatieve zorg voor kinderen en hun gezin.

Een kind met een ongeneeslijke ziekte heeft niet alleen een grote impact op het zieke kind, maar ook op de rest van het gezin, de familie, de vrienden en de klasgenoten. Hoe bereid je een kind voor op wat komen gaat? Op welke hulp en ondersteuning kan het gezin rekenen? Het themaboekje ‘Wat als je kind ongeneeslijk ziek is? ‘ is tot stand gekomen in samenwerking met de Stichting PAL.

 

Wat als je kind ongeneeslijk ziek is? is voor €5,25 verkrijgbaar via de webshop van Uitgeverij Zezz.

 


Wie denkt er nu aan seks?

Themaboekje over seksualiteit en intimiteit bij een ongeneeslijk zieke.

Maar wat doe je als seks niet meer lukt? Hoe kun je op een andere manier dicht bij elkaar zijn? Het themaboekje ‘Wie denkt er nu aan seks?’ behandelt alle aspecten van seksualiteit en intimiteit bij een ongeneeslijke ziekte, inclusief tips en doorverwijzingen. Het boekje is tot stand gekomen in samenwerking met Dr Hilde de Vocht, lector AGZ: Ouderenzorg en Palliatieve Zorg aan de Hogeschool Saxion in Deventer en Enschede. Ze heeft uitgebreid onderzoek gedaan op dit terrein.  Haar bevindingen: “De impact van een ernstige ziekte op de beleving van seksualiteit en intimiteit is vaak groot. Mensen die erin slagen een nieuwe modus te vinden voor hun intieme leven zijn hier vaak net zo tevreden over als over hun vroegere seksleven.”

Wie denkt er nu aan seks? is op dit moment niet leverbaar.

 


Alle Pal voor u themaboekjes zijn, net als de andere Pal voor u uitgaven, verkrijgbaar via de webshop van Uitgeverij Zezz.