Landelijke ontmoetingsdag Geraakt door kanker, 10:30-15:30, Doorn

Wanneer je geraakt wordt door kanker, staat van het ene op het andere moment je wereld op zijn kop.

Je leven wordt gevuld met allerlei informatie over behandelingen, prognoses en soms wordt jouw agenda maandenlang door behandelaars bepaald met operatie, bestraling, chemo/radioactieve therapie, medicijnen, ziek worden en wachten. Behandelingen die allemaal hun eigen spoor achterlaten… je lichaam is zo anders geworden.

Maar de sporen gaan dieper. Ze lopen door in het diepe besef dat je het leven niet in eigen hand hebt. Horen dat je geraakt bent door kanker heeft een onvoorstelbaar diepe impact op je geestelijk en lichamelijk welzijn. Niet alleen voor jou, maar ook voor je direct naasten. Vragen over het leven, over het leven na dit leven, over de God van het leven komen boven, maar ook van onzekerheid over hoe het verder zal gaan. Hoe ga je om met dat leven dat na de kanker toch zo anders is geworden? Hoe ga je om met je beperkingen? Hoe ga je om met je vragen, angsten? Hoe leef je met de wetenschap dat de kanker ongeneeslijk is? Waar put je hoop uit? En moed? Hoe houd je vol?

Aanmelden
De dag wordt gratis aangeboden door stichting Als kanker je raakt. Aanmelden en eventueel een vrijwillige bijdrage leveren kan op de website.