Café Doodgewoon: Keuzes maken bij ernstige ziekte, 19:30-21:00 – Lievelde

Wie een ernstige ziekte heeft moet vaak moeilijke beslissingen nemen. Wil ik die chemokuur nog wel? Wil ik nog opgenomen worden in het ziekenhuis? Wat is het effect en wat zijn bijwerkingen van een behandeling? Levert dit kwaliteit van leven op voor mij, en wie bepaalt wat dat inhoudt? Om een passende keuze te maken […]

20190320

Landelijke studiedag ‘Oud met een Verstandelijke Beperking’

Mensen met een verstandelijke beperking verouderen op jongere leeftijd. Onderzoek van VGN heeft aangetoond dat de 50+groep van verstandelijk beperkten te vergelijken is met de 75+ groep binnen de algemene populatie. Doordat men steeds ouder wordt, zal ouderdomsproblematiek zoals dementie onder deze doelgroep vaker voorkomen. Wat is er nodig om deze doelgroep ook op oudere […]

20190327

Relaties en een naderend levenseinde, 14:00-17:00 – Den Dolder

Als je ongeneeslijk ziek bent en je hebt niet lang meer te leven, gebeurt er ook iets in je (liefdes) relatie. Henk Troost vertelt vandaag zijn verhaal. Hoe hij samen met zijn vrouw deze laatste periode in harmonie heeft doorgebracht. Als Henk zijn verhaal heeft verteld is er ruimte voor vragen, gesprek en het delen van verhalen.

20190426

Workshop Heelbeeld afscheid en rouw, 10:30-16:30 – Den Dolder

Een Heelbeeld maken helpt je om gevoelens en emoties te verbinden aan beelden in de natuur en er zo troost, bezinning en kracht uit te halen. Het werken met materialen uit het bos roert allerlei natuurlijke thema’s aan zoals: groei, vergankelijkheid, de cyclus van het leven, schoonheid en kracht of juist het ontbreken hiervan.

20190521

Landelijke dag Stichting Langs de Zijlijn – Dronten

Zaterdag 15 juni vindt de 3e landelijke dag plaats. Een dag waar er aandacht is voor de impact van kanker op een gezin. Alle (groot)ouders, kinderen, hulpverleners, vrijwilligers en andere betrokkenen zijn welkom.

20190615