Notitieboekje / zorgverklaring: Notities over het einde van mijn leven

De vernieuwde versie van Notities over het einde van mijn leven heeft een nieuwe titel: Zo denk ik erover. Mijn wilsverklaring voor zorg en behandeling in de toekomst. 

Als je niet meer lang te leven hebt, is praten over je wensen rondom het levenseinde misschien niet het eerste waar je aan denkt. Toch is het fijn om daarover al in een vroeg stadium na te denken, omdat je zo invloed kunt uitoefenen op de medische zorg. In het gebruiksvriendelijke notitieboekje / zorgverklaring ‘Notities over het einde van mijn leven’ zijn alle belangrijke keuzes over de zorg en behandeling in de laatste levensfase overzichtelijk bij elkaar gebracht.

Een zorgverklaring invullen?

Hoe sta je tegenover euthanasie? En palliatieve sedatie? Wie is je contactpersoon met de huisarts en andere zorgverleners? Wat wil je zelf regelen voor je uitvaart? Door wie word je graag verzorgd? Deze en andere vragen over de zorg en behandeling in de laatste levensfase stapsgewijs invullen geeft rust en houvast. Je helpt er jezelf mee èn je naasten, je huisarts en andere zorgverleners die dagelijks voor je klaarstaan. Ook voor hen is het prettig om te weten hoe jij over deze onderwerpen denkt. Ze kunnen rekening houden met je persoonlijke wensen en je de zorg en behandeling geven die  bij je past. Zelfs als je dit zelf  misschien niet meer kunt aangeven.

Dankzij de voorgedrukte antwoordmogelijkheden kun je aankruisen wat bij je past. En je hoeft niet meteen alles in te vullen. Je kunt beginnen met wat je al weet en bewaart andere vragen voor later. Wil je je keuzen toelichten of notities maken, dan kun je hiervoor de lege pagina’s achterin het gebruiksvriendelijk boekje gebruiken.

Erg handig is dat je het compacte boekje kunt gebruiken als zorgverklaring. De (huis)arts kan een kopie opnemen in je patiëntendossier, zodat je dat niet nog eens in een apart formulier hoeft aan te geven.

Inhoud notitieboekje / zorgverklaring

Onderwerpen die in het notitieboekje/zorgverklaring aan bod komen zijn o.a. Mijn zorgverklaring, Uitvaart, Afscheid nemen, Laatste weken, Medische behandelingen en Hulp en Verzorging. Het notitieboekje/zorgverklaring is mooi vormgegeven en uitgevoerd in dik papier, dat goed beschrijfbaar is. Het boekje is 21 x 21 cm en telt 32 pagina’s.
‘Notities over het einde van mijn leven’ is verkrijgbaar bij Uitgeverij Zezz en bij bol.com.

De themaboekjes van Pal voor u

Meer informatie over de laatste levensfase vind je in de themaboekjes van Pal voor u. Hierin worden veelvoorkomende onderwerpen over palliatieve zorg en de laatste levensfase nader belicht. Inmiddels zijn verschenen:

Over Pal voor u

Ongeneeslijk ziek en dan? Pal voor u deelt informatie en ervaringen over palliatieve zorg met patiënten en naasten via magazines, (thema)boekjesfacebook, twitter en deze website. Vele betrokken, deskundige personen en organisaties werken hierin nauw samen. 

De Pal voor u-themaboekjes en andere uitgaven zijn hier verkrijgbaar.

Wil je regelmatig informatie over omgaan met ongeneeslijk ziek zijn en palliatieve zorg ontvangen, schrijf je dan hier in voor de Pal voor u-nieuwsbrief 

Zorgverklaring Pal voor u
Notitieboekje/zorgverklaring: Notities over het einde van mijn leven

WensenboekjeDEF2015 apr15-3