Welk type mantelzorger ben jij? Doe de test!

In Nederland zijn er ongeveer vier miljoen mantelzorgers. Deze mantelzorgers zijn natuurlijk allemaal anders, maar toch zijn er bepaalde typen te onderscheiden. Benieuwd welk type jij bent? Doe de test!

Als mantelzorger zorg je voor naasten die chronisch ziek, gehandicapt of op een andere manier hulpbehoevend zijn. Het kan hierbij gaan om een broer, zus, vader of moeder, maar ook om een vriend, vriendin of ander familielid. Dit doe je, omdat je een emotionele band hebt met degene die zorg nodig heeft. Het is hard en zwaar werk waar je vaak niet zomaar mee kunt stoppen.

In Nederland zijn er ongeveer vier miljoen mantelzorgers, waarvan er 610.000 mantelzorgers zijn die iemand langer dan drie maanden helpen voor meer dan acht uur per week. Mezzo bedacht ter ere van alle mantelzorgers de Mantelzorg in balans-test, waarmee je kunt achterhalen wat voor type mantelzorger je bent. Nadat je 13 vragen hebt beantwoord, krijg je de uitslag van de test en zie je welke van de volgende 4 types van mantelzorgers jij bent:

  • Eerst de ander mantelzorger
  • Doe ik het wel goed mantelzorger
  • Dag en nacht mantelzorger
  • Goed in balans mantelzorger

Naast dat je er achter kunt komen welk type mantelzorger je bent, krijg je ook tips hoe je voor een goede balans kunt zorgen tussen het zorgen voor een ander en het besteden van tijd aan jezelf.

Benieuwd geworden naar welk type jij bent? Hier vind je de test.