Pal voor u: informatie over palliatieve zorg

Al ruim 10 jaar informeert Pal voor u over zorg voor mensen die ongeneeslijk ziek-zijn. Ook wel palliatieve zorg genoemd.

Als je weet dat je niet meer beter wordt, betekent dat niet dat er geen zorg meer voor je is. Palliatieve zorg biedt vele mogelijkheden om ervoor te zorgen dat jouw kwaliteit van leven ook in de laatste levensfase zo goed mogelijk is. Of het gaat om fysieke klachten, zoals pijn en vermoeidheid of om psychische en emotionele klachten. Palliatieve zorg heeft je veel te bieden.

Het landelijk platform Pal voor u, biedt betrouwbare informatie en inspiratie over palliatieve zorg in de vorm van een landelijk magazine/hulpgids, verdiepende themaboekjes en de wilsverklaring ‘Zo denk ik erover’. 

Informatie van Pal voor u ontvangen? 

In Nederland zijn ruim 60 regionale Netwerken Palliatieve Zorg. De netwerken verspreiden het magazine, de themaboekjes en de wilsverklaring in de regio, o.a. via ziekenhuizen, thuiszorgorganisaties, huisartsen, hospices, bibliotheken en regionale bijeenkomsten. Raadpleeg het netwerk in jouw regio voor meer informatie. Met de zorgzoeker van Palliaweb.nl kun je het netwerk in jouw regio vinden. Voer je woonplaats of postcode in en het netwerk in je regio verschijnt.

Webwinkel

Wil je het magazine, de themaboekjes of de wilsverklaring tegen betaling thuis ontvangen, dan kun je het bestellen via de webwinkel van Metzorgleven.nl. 

Deelnemende netwerken

Achterhoek
Amsterdam-Diemen
Arnhem
De Liemers
Drenthe
Steenwijkerland
Friesland
Gelderse Vallei
Goeree Overflakkee
Zuid-Hol. eilanden
Groningen
Haaglanden
Heuvelland
IJssel-Vecht
NO-Overijssel
Kop van Noord-Holland
Midden-Limburg
Midden-Brabant
Midden-Holland
Noordwest-Utrecht
Noordwest-Veluwe
Noord-Limburg
Oost-Veluwe
Zuid-Limburg
Rivierengebied
Roosendaal
Bergen op Zoom
Tholen
Rotterdam e.o.
Salland
Twente
Utrecht stad
Zuidoost-Utrecht
Utrecht-Zuid
Waardenland
Westelijke Mijnstreek
Zeeland
Zutphen
Zaanstreek