Meer Pal voor u

Ongeneeslijk ziek en dan? Pal voor u deelt informatie en ervaringen over palliatieve zorg met patiënten en naasten via magazines, themaboekjes, social media en deze website. Pal voor u is een samenwerking van vele betrokken, deskundige personen en organisaties. 

 

bestellen2Pal voor u- magazines, -zorgverklaring en -themaboekjes zijn verkrijgbaar in de webwinkel van Uitgeverij Zezz.

Pal voor u-magazine

Pal voor u 7

‘Ik blijf hoop houden’. In Pal voor u 7 onder andere een eerlijk interview met snowboardster (én mondige patiënt) Bibian Mentel, bij wie vorig jaar voor de achtste keer kanker werd geconstateerd. Haar behandelaren gaven haar op, maar Bibian zelf is nog lang niet klaar. Lees ook de vorige edities. Pal voor u magazine is openhartig over palliatieve zorg voor patiënten en naasten.

De Pal voor u -magazines zijn verkrijgbaar via de Netwerken Palliatieve Zorg en via de webwinkel van Uitgeverij Zezz.

 

 

Pal voor u-magazine

 

‘Waar ligt de grens?’. In Pal voor u 6 vertelt Marga Bult openhartig over ziekte en dood. Lees ook de vorige edities. Pal voor u magazine is openhartig over palliatieve zorg voor patiënten en naasten.

De Pal voor u -magazines zijn verkrijgbaar via de Netwerken Palliatieve Zorg en via de webwinkel van Uitgeverij Zezz.

 

 

 

 

Pal voor u-zorgverklaring

Zorgverklaring Wilsverklaring

Als je niet meer lang te leven hebt, weet je dan al welke zorg je wenst? In de zorgverklaring ‘Notities over het einde van mijn leven’ kruis je stap voor stap je voorkeuren aan over onderwerpen als de uitvaart, het afscheid, de medische behandeling en de hulp en verzorging in de laatste levensfase.

De Pal voor u-zorgverklaring ‘Notities over het einde van mijn leven is verkrijgbaar via de webwinkel van Uitgeverij Zezz.

 

 

 

 Pal voor uthemaboekjes

Pal voor u themaboekje levenseindeWat als je je leven verliest?

Euthanasie en palliatieve sedatie zijn de meest besproken behandelingen rondom het levenseinde, maar de meeste mensen sterven ‘gewoon’. Hoe gaat dat dan? Wat is het verschil? Deze en andere onderwerpen komen aan bod in het themaboekje ‘Wat als je je leven verliest?‘.

 Het themaboekje ‘Wat als je je leven verliest?’ is verkrijgbaar via de webwinkel van Uitgeverij Zezz.

 

 

 

Pal voor u themaboekje seksualiteit

Wie denkt er nu aan seks?

Seks en intimiteit. Het is misschien wel het laatste waar een patiënt en partner aan denken, zodra er een ongeneeslijke ziekte is geconstateerd. Alles draait dan om behandelingen, ziekenhuisbezoeken,leven tussen hoop en vrees. Wie denkt in zo’n situatie aan seks?

Het themaboekje ‘Wie denkt er nu aan seks?’ is verkrijgbaar via de webwinkel van Uitgeverij Zezz.

 

 

 

 

Pal voor u themaboekje ongeneeslijk ziek kind

Wat als je kind ongeneeslijk ziek is?

Een kind met een ongeneeslijke ziekte heeft niet alleen een grote impact op het zieke kind, maar ook op de rest van het gezin, de familie, de vrienden en de klasgenoten. Hoe bereid je een kind voor op wat komen gaat en op welke hulp en ondersteuning kun je rekenen? Het boekje is tot stand gekomen in samenwerking met Stichting PAL.

Het themaboekje ‘Wat als je kind ongeneeslijk ziek is?’ is verkrijgbaar via de webwinkel van Uitgeverij Zezz.

 

Pal voor u-palliatieve zorg in de regio

Palliatieve zorg richt zich op een zo goed mogelijke kwaliteit van leven tijdens de ziekte en rond het sterven. Voor u (als patiënt én als naaste) is het handig om te weten waar u de juiste zorgverleners kunt vinden. Palliatieve zorgorganisaties uit uw regio zijn opgenomen in deze Regionale Informatiegids. Zij werken samen in het Regionaal Netwerk Palliatieve Zorg. [ezcol_1half] bestellen2