Magazine 10: Dossier voeding en eten

Goed eten is goed zorgen? In Pal voor u-magazine 10 geven diëtisten Herma ten Have en Roos Klaver uitgebreid informatie en tips over voeding en eten in de palliatieve fase. Wat heb je nodig? Wat vind je lekker?

Een veelgehoord misverstand is dat het inschakelen van een diëtist niet zoveel zin meer heeft, als mensen in de palliatieve fase terecht komen. Herma ten Have: “Patiënten en hun naasten hebben juist in die fase vaak veel vragen over voeding. Bijvoorbeeld omdat de patiënt weinig drinkt of eet. Een diëtist kan dan helpen met op de patiënt afgestemd advies.”

Verder in dit nummer:

Ter gelegenheid van de 10e editie is het magazine vernieuwd en dikker dan ooit. Het uiterlijk is frisser, compacter en meer ingetogen. De inhoud van de jubileumeditie bevat o.a.:

Mede mogelijk gemaakt door

Pal voor u-magazine 10 wordt verspreid door de regionale Netwerken Palliatieve Zorg. Ze zijn mede-initiatiefnemer van Pal voor u en zorgen er achter de schermen voor dat je gebruik kunt maken van goede palliatieve zorg in de regio. Daarnaast is de jubileumeditie mede mogelijk gemaakt door Agora, VGVZ, coalitie Van Betekenis tot het Einde, ZonMw, VPTZ Nederland, Vegro en Multisleep.

De magazines en andere uitgaven van Pal voor u zijn ook los verkrijgbaar via www.uitgeverijzezz.nl

Over Pal voor u

Het landelijk platform Pal voor u geeft betrouwbare informatie over omgaan met ongeneeslijke ziekte en palliatieve zorg. De Pal voor u-uitgaven (magazines, themaboekjes, wilsverklaring) komen tot stand in nauwe samenwerking met veel betrokken, deskundige personen en organisaties.