Magazine/hulpgids: Voeding en eten

Goed eten is goed zorgen? In Pal voor u-magazine 10 geven diëtisten Herma ten Have en Roos Klaver uitgebreid informatie en tips over voeding en eten in de palliatieve fase. Wat heb je nodig? Wat vind je lekker?

Een veelgehoord misverstand is dat het inschakelen van een diëtist niet zoveel zin meer heeft, als mensen in de palliatieve fase terecht komen. Herma ten Have: “Patiënten en hun naasten hebben juist in die fase vaak veel vragen over voeding. Bijvoorbeeld omdat de patiënt weinig drinkt of eet. Een diëtist kan dan helpen met op de patiënt afgestemd advies.”

Verder in dit nummer:

Ter gelegenheid van de 10e editie is het magazine vernieuwd en dikker dan ooit. Het uiterlijk is frisser, compacter en meer ingetogen. De inhoud van de jubileumeditie bevat o.a.:

Mede mogelijk gemaakt door

De regionale Netwerken Palliatieve Zorg zijn mede-initiatiefnemer van Pal voor u en zorgen er achter de schermen voor dat je gebruik kunt maken van goede palliatieve zorg in de regio. Daarnaast is de jubileumeditie mede mogelijk gemaakt door Agora, VGVZ, coalitie Van Betekenis tot het Einde, ZonMw, VPTZ Nederland, Vegro en Multisleep.

Hulpgids Voeding en eten ontvangen? 

In Nederland zijn ruim 60 regionale Netwerken Palliatieve Zorg. De netwerken verspreiden de magazines/hulpgidsen in de regio, o.a. via ziekenhuizen, thuiszorgorganisaties, huisartsen, hospices, bibliotheken en regionale bijeenkomsten. Raadpleeg het netwerk in jouw regio voor meer informatie. Met de zorgzoeker van Palliaweb.nl kun je het netwerk in jouw regio vinden. Voer je woonplaats of postcode in en het netwerk in je regio verschijnt.

Webwinkel

Wil je het magazine/hulpgids tegen betaling thuis ontvangen, dan kun je het bestellen via de webwinkel van Metzorgleven.nl