Boek: Nu is nog zo zonder jou

In ‘Nu is nog zo zonder jou’ baant de jonge weduwe Marloes Harkema zich na de dood van haar man vallend en opstaand een weg door het landschap van rouw. Met het boek wil ze lotgenoten (h)erkenning en moed geven. Ook biedt het waardevolle handvatten voor mensen die willen troosten, maar niet weten hoe.

Marloes Harkema maakt de lezer deelgenoot van doorwaakte nachten, de stamelende reacties van haar omgeving en het zwijgen over de dood. Op poëtische wijze schrijft ze over huilen in de supermarkt en de weerstand om los te laten. Maar ook over veerkracht, verzachting en over hoe ze stap voor stap de weggevallen fundamenten onder haar leven weer opbouwt.

“Zelfs waar je nooit was, daar mis ik je nu. Soms wordt het me te veel. Maar meestal ben je me er veel te weinig”

Auteur

Toen Marloes Harkema in 2010 jonge weduwe werd, begon ze met schrijven. “Urenlang zocht en puzzelde ik naar woorden die beschreven hoe ik me voelde. Net zo lang tot ik het rouwkleed af kon doen. Rouw vind ik zo’n universeel verbindend thema dat ik het graag deel.” Zo nam ze ook het initiatief om ‘Jonge Weduwen Wandelen‘ op te richten. Hiermee wordt elke eerste zondag van de maand een wandeling georganiseerd, speciaal voor mensen die op jonge leeftijd hun partner zijn verloren en bezig zijn met rouw, verlies en herinneringen.

Nu is nog zo zonder jou is verkrijgbaar op Bol.com