Boek: Misschien is doodgaan wel hetzelfde als een vlinder worden

Waarom gaan we dood? Wat is er na de dood? Moet je bang zijn voor de dood? Het boek Misschien is doodgaan wel hetzelfde als een vlinder worden nodigt uit tot een gesprek over de dood én geeft kinderen de ruimte om vragen, angsten en gedachten te verwoorden.

Een mooie dag. Christiaan en Opa zijn in het park. Ze filosoferen over grote en kleine vragen. Waarom gaan we dood? Wat is er na de dood? En moet je bang zijn voor de dood? ‘Misschien is doodgaan wel hetzelfde als een vlinder worden’. Tot dat besluit komt Christiaan na een lang gesprek met zijn opa. Als je een rups in een potje stopt gaat-ie misschien wel snel dood. Maar wat is dat doodgaan? Niemand weet het precies en niemand weet ook wanneer hij doodgaat. Christiaan zou het wel willen weten om dan nog snel allemaal leuke dingen te doen.

‘Een boek van deze tijd’

Misschien is doodgaan wel hetzelfde als een vlinder worden is een hartverwarmend prentenboek om te lezen en te herlezen. Het gesprek tussen opa en zijn kleinzoon Christiaan verloopt vlot en vanzelfsprekend, ook al is doodgaan voor veel kinderen een moeilijk en bedreigend onderwerp. De vragen zijn eerlijk en helder verwoord; de toon is lichtvoetig en dit blijft ook zo aan het einde van het verhaal, wanneer Christiaan een brief schrijft aan zijn overleden opa. Het boek is voor kinderen vanaf 5 jaar.

Auteur
Pimm van Hest is een Nederlands kinderboekenschrijver en schreef ook het boek Overal en nergens, waarin de kleine Yolanda op zoek gaat naar haar overleden moeder.

Misschien is doodgaan wel hetzelfde als een vlinder worden is verkrijgbaar op bol.com.

Bron: Lees-wijzer.be