Workshop Heelbeeld afscheid en rouw, 10:30-16:30 – Den Dolder

Een Heelbeeld maken helpt je om gevoelens en emoties te verbinden aan beelden in de natuur en er zo troost, bezinning en kracht uit te halen. Het werken met materialen uit het bos roert allerlei natuurlijke thema’s aan zoals: groei, vergankelijkheid, de cyclus van het leven, schoonheid en kracht of juist het ontbreken hiervan.

Een creatieve en helende reis
Een creatieve en helende reis in en met de natuur bij het Bezinningshuis in Den Dolder, onder begeleiding van Gera Hoogland, kunstenaar en coach. Het Bezinningshuis bevindt zich op het Willem Arntzterrein in het bos bij Den Dolder. Een plek waar jong en oud kan komen om zich te bezinnen en stil te staan bij hun (on)sterfelijkheid of dat van hun naaste.

Inspiratie uit de natuur
We werken in en om het Bezinningshuis, van waaruit we starten met een ontspannende meditatieve boswandeling. Daarna ga je op zoek naar natuurlijke materialen die je aanspreken, inspireren en waarmee je later je Heelbeeld kunt maken. Je wordt geholpen door verschillende opdrachten en oefeningen en naar wens is er individuele begeleiding. De vormen van het hout, wortels, grassen, bladeren, vruchten e.d. gevonden in het bos zullen je inspireren tot het maken van je Heelbeeld. Je kunt je beeld verder decoreren met verf, kralen, veren e.d.

Er is ruimte om met elkaar in gesprek te gaan over zowel de vormgevings- als de emotionele kant van het werk. We ronden af met een kleine presentatie van ieders werk. Aan het eind van deze workshop kun je je Heelbeeld meenemen en het de plaats geven die het verdient!

Datum: 21 mei
Tijd: 10:30-16:30
Locatie: Het Bezinningshuis Den Dolder
Deelname (kosten, aanmelden, etc.): Kosten: € 95,- inclusief materialen en gereedschappen, koffie, thee en een eenvoudige biologische lunch. Mogelijkheid voor korting bij een kleine beurs.

Meer informatie of aanmelden? Neem contact op met Gera Hoogland via mobiel 0647073053 of gera@loods21.nl