Themabijeenkomst: Jongeren met gemis en verlies, 19.30-21.30 – Almere

Ik mis je! Wat nu… ?

Voor een bijeenkomst met als thema jongeren met gemis en verlies

Alle jongeren hebben of krijgen te maken met verlies. Verlies door overlijden, een ernstige ziekte van iemand die hun dierbaar is; je verliest alles wat vertrouwd en gewoon was en gaat een nieuwe, onbekende fase in. Wanneer jongeren te maken krijgen met verlies, wordt hun veerkracht op de proef gesteld.

De confrontatie met verlies heeft vaak invloed op hun functioneren op school. Jongeren gaan anders om met verdriet dan volwassenen. Het is voor hen vaak heel moeilijk om uiting aan gevoelens te geven. De behoefte om niet anders te zijn dan anderen, kan maken dat jongeren alleen komen te staan in hun verdriet. De mensen die werken in het voortgezet onderwijs maken dagelijks jongeren mee in de leeftijd van 12-18 jaar die daarmee te maken hebben.

Verschillende organisaties op het gebied van jongeren en verlies in heel Flevoland hebben een programma samengesteld dat gaat over jongeren en gemis; Ik mis je! Wat nu..?

Scholen kunnen gebruik gaan maken van een mooi samengesteld modulair programma. Er zijn modules voor leerlingen en voor ouders. In het programma wordt emotie met kunst verbonden.

Bijeenkomst

De bijeenkomst is bedoeld voor allen die te maken hebben met jongeren en verlies en zich willen laten verrassen en inspireren. Te denken valt aan; ouders, leerkrachten voortgezet onderwijs, zorgcoördinatoren, mentoren, hulpverleners…

Programma

19.30 Inleiding
20.00 ‘Je wordt er drie keer zo oud van’; het verhaal van Thomas, vertelt door zijn moeder, Marie Jose Pulles. Over verlies en hoe dit doorwerkt in het leven.
20.30 Rondloop; u wordt uitgenodigd voor gesprek, inspiratie, inzicht en ontmoeting.
21.30 Einde

Locatie: Parkhuys Almere, Bunuellaan 1, 1325PP Almere
Tijd: 19.30-21.30 uur
Deelname: Aanmelden kan tot 21 februari via de website van NPZ Almere.

Voor meer informatie bekijk de uitnodiging of bezoek de website van NPZ Almere.