Thema-avond: Wat als ik niet meer beter word (IDPZ), 19.00-21.00 – Alblasserdam

Maandagavond 9 oktober organiseert het netwerk Palliatieve Zorg een thema-avond voor patiënten, mantelzorgers en alle andere mensen met belangstelling voor palliatieve zorg. Aanwezigen krijgen informatie over uiteenlopende onderwerpen die tijdens de laatste levensfase van belang (kunnen) zijn.

Als je de diagnose krijgt dat je niet meer beter wordt, komt er veel op je af. Het leven gaat vaak nog geruime tijd door en met elkaar moet je rekening houden met wat komen gaat. Vaak leven er, ook bij partners en mantelzorgers, veel vragen. Op 9 oktober organiseert het Netwerk Palliatieve Zorg een informatiemarkt en themarondes waar bezoekers aan deel kunnen nemen.

Informatiemarkt Van 19:00 – 21.30 uur bent u welkom om de informatiemarkt te bezoeken. U kunt hier terecht voor informatie over uiteenlopende onderwerpen, zoals mantelzorgondersteuning, hulpmiddelen, lotgenotencontact, rouwverwerking en nog veel meer. Ook zijn stichting Ambulancewens en het Landelijk Expertisecentrum Sterven aanwezig.

Daarnaast kunt u ervaren wat complementaire zorg voor u kan doen. Zo kunt u langs bij de pedicure, of bij de dames van ASVZ die handmassages geven. “Feel good, look better” is ook aanwezig om van alles te vertellen en demonstreren over uiterlijke verzorging bij kanker.
Ook zijn de geestelijk verzorgers de hele avond aanwezig voor hen die behoefte hebben aan een gesprek.

Themaronde
Van 19.45 – 20.45 uur kunt u één van onderstaande themarondes bijwonen:

  • Alzheimer Trefpunt, over dementie en mantelzorg
  • “Rouw op je dak”, Aandacht voor rouwverwerking door Anja van der Starre van Schrijf je wijs
  • “Omgaan met eigen grenzen, bekeken vanuit het gedachtegoed van positieve gezondheid”, door Chris de Jongh, fysiotherapeut bij Fysiooo
  • “Omgaan met zingeving ” door Ineke Koedam van Weerschijn en het Landelijk Expertisecentrum Sterven

Aanmelden
Voor de themaronde(s) geldt dat we graag weten op hoeveel mensen we mogen rekenen. Aanmelden kan daarvoor telefonisch via de secretaresse van het netwerk: 078-654 14 07 / 06-30 28 56 53 of via de website.

Cultureel Centrum Landvast
De thema-avond vindt plaats in Cultureel Centrum Landvast, Haven 4 in Alblasserdam. Landvast ligt naast de A15 en beschikt over gratis parkeergelegenheid.

Deze avond is gratis en wordt aangeboden door het NPZ Waardenland.

Meer informatie? Bekijk de flyer.