Symposium: langer leven dan verwacht, lust of last? 14:00-17:00 – Ugchelen

Thema: langer leven dan verwacht, lust of last?

Uit een recente flitspeiling (1009 deelnemers) van het ministerie van VWS naar het huidige kennisniveau over palliatieve zorg onder het algemeen publiek, blijkt dat slechts 34% goed bekend is met palliatieve zorg. Veel mensen denken bij het woord palliatieve zorg aan een hospice of aan terminale zorg. Of aan mensen met kanker, terwijl ook chronische ziekten als dementie, hartfalen, nierfalen en COPD hierbij horen.

Als je weet dat je niet meer beter wordt, beïnvloedt dat het leven op allerlei manieren. Palliatieve zorg wordt vaker vroegtijdig ingezet en doordat de mogelijkheden voor behandeling van symptomen zijn toegenomen leven mensen soms langer dan voorzien. Hoe daarmee om te gaan? Wat maakt het leven de moeite waard? Welke rol kun jij als (vrijwillige)hulpverlener hierin vervullen? De sprekers belichten dit vanuit verschillende perspectieven. Vanzelfsprekend is er ruimte voor ontmoeting en uitwisseling.

Download hier de flyer en bekijk het programma.

Aanmelden
Accreditatie is aangevraagd voor verpleegkundigen en verzorgenden, vooraf aanmelden is noodzakelijk. Verpleegkundigen geven zich op met hun BIG nummer, verzorgenden met hun V&VN registratienummer. Aanmelden kan hier.

Locatie
Zalencentrum De Duiker (achter de Bronkerk)
Hoenderloseweg 10
7339 GH Ugchelen

Kosten
Leden van het netwerk betalen 15 euro per persoon. Niet leden betalen 30 euro per persoon. Graag contant en gepast betalen bij de ingang. Bij vragen, bel gerust:

Berdine Koekoek 06 – 3658 1651
Trudy Willems 06 – 1315 9144
www.netwerkpalliatievezorg.nl/oostveluwe