Netwerkavond V&VN – Onderzoek in hospicezorg, 18:00-20:30 – Utrecht

Onderzoek in hospicezorg – ervaring van onderzoek in een veld waar onderzoek geen gemeengoed is, met Everlien de Graaf als spreker.

Op maandagavond 4 juni 2018 van 18.00 tot 20.30 uur licht Everlien de Graaf haar ervaringen toe over onderzoek in de hospicezorg: de problemen waar mensen in de laatste fase last van hebben, en over het doen van onderzoek in een veld waar onderzoek geen gemeengoed is. De netwerkavond zal plaats vinden in het Auditorium Wilhelmina Kinderziekenhuis te Utrecht.

Patiënten in hun laatste levensfase hebben vaak meerdere symptomen die tegelijkertijd spelen. Everlien de Graaf heeft verschillende wetenschappelijke onderzoeken gedaan in hospices, o.a. over deze symptoomlast. Zij is bijvoorbeeld betrokken geweest bij de ontwikkeling van het Utrechts Symptoom Dagboek (USD). Op deze netwerkavond gaat Everlien in op het onderzoek doen in een hospice setting. Welke resultaten heeft dit inmiddels opgeleverd voor palliatieve zorg in het algemeen en het USD in het bijzonder. En wat betekent dit voor patiënt en naasten en voor de dagelijkse praktijk van verpleegkundigen.

Onderzoek in hospices, met mensen in de palliatief terminale fase en hun familie is echter niet dagelijkse routine! Het onderzoek kost de verpleegkundigen tijd. En dan komt de vraag naar boven wat zij aan het onderzoek hebben. Wetenschap en praktijk ontmoeten elkaar, en daar valt veel over te vertellen. Ook op dit onderdeel gaat Everlien deze avond in.

Aanmelden: klik hier om aan te melden. Deadline: 31 mei 2018. Vol is vol.
Locatie: Auditorium Wilhelmina Kinderziekenhuis, Utrecht
Tijd: 18:00 – 20:30