Filmavond: Voor de stilte, 19.30-21.30 – Heemstede

Op woensdagavond  5 oktober biedt het Netwerk Palliatieve Zorg in deze regio u een filmavond aan in De Luifel in Heemstede.

‘Voor de stilte’ is een toegankelijke documentaire over mensen in hun laatste levensfase in verschillende hospices in heel Nederland, waaronder hospice Bardo in Hoofddorp. Ze delen hun persoonlijk verhaal, hoop, overtuigingen en geloof. Ieder handelt met zijn eigen angsten en zicht op de naderende dood. En daarin is het levensverhaal  medebepalend. In deze laatste maanden blijkt dat het leven hen meer te bieden heeft dan zij zelf hadden verwacht, waarin we o.a. de liefde voor natuur, een crimineel verleden en een levenslang geheim ontrafelen.

Richard Dols, filmmaker van Stichting Zuyderzigt is door de dood van een vriend geïnspireerd geraakt en wil op maatschappelijk vlak het overlijden bespreekbaar maken en het leven in een hospice tonen. Hij is deze avond ook aanwezig en geeft een inleiding.

Vooraf en na afloop van de  film kunt u in de foyer informatie vinden over het aanbod van palliatieve zorg in deze omgeving. Medewerkers van hospices, het inloophuis, ziekenhuis, thuiszorg en andere organisaties zijn deze avond aanwezig om uw vragen te beantwoorden.

U bent vanaf 19.30 uur welkom, de inleiding met film begint om 20.00 uur en is rond 21.30 uur afgelopen. Hierna nodigen wij u uit nog een drankje te drinken en na te praten.
Locatie: De Luifel, Herenweg 96, 2101 MP Heemstede

Graag wel even van te voren aanmelden per mail naar info@wijheemstede.nl of bij de balie van de Luifel telefoon: 023-5483828.