Café Doodgewoon, 19.45-21.00 – Lievelde

Thema: Euthanasie, hoe zit het nou precies?

Er wordt veel gesproken en geschreven over euthanasie, maar weten we voldoende over wat dit inhoudt? Welke overwegingen spelen een rol? Aan welke voorwaarden moet worden voldaan? Wat moet er besproken worden met de dokter en de naasten? Hoe doe je dat zo goed mogelijk? Wat is de taak van een SCEN-arts (Steun en Consultatie bij Euthanasie in Nederland). Al deze vragen komen aan de orde. En er is volop gelegenheid om in gesprek te gaan met elkaar. Er is een informatietafel met flyers, boeken en het magazine ‘Pal voor u’. Gastspreker is huisarts Hans van der Holst, tevens kaderarts palliatieve zorg en SCEN-arts.

Wat is een Café Doodgewoon?
Café Doodgewoon is een ontmoetingsplek in Oost Achterhoek waar thema’s over palliatieve zorg besproken worden. Het is een trefpunt voor mensen met een levensbedreigende ziekte, hun familie, vrienden en andere belangstellenden. Het netwerk palliatieve zorg Oost Achterhoek heeft het initiatief genomen om deze avonden te organiseren. Er zijn altijd meerdere ervaren vrijwilligers en hulpverleners aanwezig: geestelijk verzorgers, medewerkers van hospice de Lelie en VIT- hulp bij mantelzorg. Stichting Roparun sponsort de eerste drie avonden. de volgende bijeenkomst is op dinsdag 9 mei met als thema: De notaris legt uit.

Inloop: vanaf 19.30 uur
Tijd: 19.45 – 21.00 uur
Locatie: Kaasboerderij Weenink aan de Eimersweg 3 in Lievelde.
Deelname is gratis.

Voor meer informatie kun je terecht op de website van het Netwerk Palliatieve Zorg Oost Achterhoek of bellen naar 06 13 15 91 44.