Top 5: persoonlijke verhalen over kanker

Deze (bekende) auteurs schreven een liefdevol boek over wat kanker in hun leven teweeg heeft gebracht. Als patiënt, als naaste of als zorgverlener delen ze hun intieme ervaringen met leven en sterven, liefde en vriendschap, angst en verdriet. Vijf persoonlijke verhalen over kanker.

1. Meisje met de negen pruiken
Meisje met negen pruiken is een autobiografisch boek geschreven door Sophie van der Stap. In het boek vertelt Sophie over haar strijd tegen kanker. Door de chemotherapie werd Sophie kaal, en werd haar geadviseerd een pruik te gaan dragen.

Verder lezen | Bestellen

2. Het einde voor beginners
Ruim 15 jaar nadat de moeder van Chazia Mourali is behandeld voor borstkanker, blijkt de ziekte te zijn uitgezaaid naar de lever: een doodvonnis. Nadat ze haar moeder verloor aan kanker schreef ze een boek over haar ervaringen als mantelzorger: Het einde voor beginners.

Verder lezen | Bestellen

3. Draai niet om de dood heen
In Draai niet om de dood heen; als iemand van wie je houdt gaat sterven staan persoonlijke verhalen en praktische tips voor wanneer een dierbare naaste uit het ziekenhuis wordt ontslagen om te sterven. Frederiek Weeda heeft het boek geschreven dat ze had willen lezen toen haar man steeds zieker werd en doodging.

Verder lezen | Bestellen

4. Kut kanker
Voor de negende keer vecht ze tegen kanker: snowboardster Bibian Mentel. ‘De zwaarste periode in mijn leven’ noemt ze het. Lutske Bonsma interviewde haar en schreef naar aanleiding hiervan het boek Kut kanker! Door jou laat ik mijn leven niet verpesten!

Verder lezen | Bestellen

5. Slotcouplet
Geneeskunde is soms genezen, vaak verlichten, altijd troosten. Longarts Sander de Hosson laat zien hoe deze eeuwenoude uitspraak nog altijd geldt.

Verder lezen | Bestellen