Word dementievriendelijk en doe de (gratis) training

Slechts één op de vier Nederlanders herkent op straat de signalen van dementie. Geldt dat ook voor jou? Volg dan de gratis training van Samen dementievriendelijk!

Daarnaast weet 60% van de Nederlanders niet dat vrouwen een veel grotere kans hebben op dementie: 1 op 3 tegenover 1 op 7 bij de mannen. Julie Meerveld van Samen dementievriendelijk zegt dat het gebrek aan kennis verbeterd moet worden: “Vanwege de vergrijzing zal het aantal mensen met dementie de komende 20 jaar verdubbelen, dus kennis van dementie en signalen herkennen bij anderen is belangrijker dan ooit.”

Kennis en handvatten

Nederlanders beoordelen de dementievriendelijkheid van de Nederlandse samenleving gemiddeld met een 6,3; terwijl toch 85% van de Nederlanders het belangrijk vindt om te weten hoe goed om te gaan met mensen met dementie. Julie Meerveld van Samen dementievriendelijk: “Wij willen het ongemak dat veel mensen ervaren als ze iemand met dementie tegenkomen wegnemen door kennis en handvatten te bieden. Dat doen wij in de vorm van trainingen. Het helpt als je dementie kunt herkennen én weet wat je het beste kunt doen om hulp te bieden. Niet alleen als je op straat loopt, maar ook bijvoorbeeld tijdens je werk in de winkel, bij de bank of in de horeca.”

Volg de gratis online training

Wil je leren om goed om te gaan met mensen met dementie? Doe dan hier de (gratis) online training. Je kunt zelf een training volgen of een team uitnodigen om één of meerdere trainingen te doen.