Wereld Alzheimer Dag, doe je mee?

Vrijdag 21 september is het Wereld Alzheimer Dag met als thema muzikale ontmoetingen. De afdelingen van Alzheimer Nederland organiseren overal in het land mooie activiteiten om samen van te genieten.

Iedereen wordt uitgenodigd om zich voor activiteiten aan te melden of zelf zijn initiatief te delen met #samenopWAD. Samen op Wereld Alzheimer Dag! Bekijk een overzicht van prachtige initiatieven bij jou in de buurt op de website van Alzheimer Nederland.

Vergeet-mij-nietje

Alzheimer Nederland roept iedereen op om op Wereld Alzheimer Dag een Vergeet-mij-nietje te dragen. Zo laten we zien samen sterk te staan en mensen met dementie niet te vergeten! Heb je nog geen Vergeet-mij-nietje? Bestel dan nu je gratis Vergeet-mij-niet-speldje of koop een sleutelhanger of zilveren hangertje. Dan heb je deze voor 21 september in huis.

Activiteiten Alzheimer Centra

Ook hebben de Alzheimer Centra dit jaar weer mooie activiteiten op het programma staan.
– Alzheimercentrum Amsterdam organiseert een Alzheimer 10-daagse, met o.a. een symposium op 20 september met presentaties over wetenschappelijk onderzoek.
– Radboudumc organiseert de interactieve training “Ik zei toch geen soep”, waarbij ze inzoomen op de onderliggende motieven in de communicatie van professionals en mensen met dementie.
– Alzheimer Centrum Limburg organiseert een dag vol lezingen over dementie met een speciale rondleiding in het Limburgs Museum.
– Het Erasmus MC organiseert dit jaar de zesde editie van de Rotterdam Head First Race.

Bekijk voor meer informatie en activiteiten op de website van Alzheimer Nederland.