Vloggen over een zeldzame auto-immuunaandoening: LEEF!

Begin dit jaar, op 14 januari, begon modeontwerpster Evana (27) met vloggen voor LINDA.tv. Evana is ongeneeslijk ziek en heeft onlangs een stamceltransplantatie ondergaan. In haar vlogs neemt ze de kijker mee op haar reis.

“Vorig jaar was ik genomineerd voor een grote modeprijs. Ik ging naar Milaan en ik wist dat ik bij terugkomst een afspraak had bij het ziekenhuis. Ik had pijn in mijn gewrichten, opgezwollen, blauwe handen en benen en ik was moe. Steeds had ik het vermoeden: er is iets aan de hand, maar telkens als ik naar de huisarts ging, concludeerde hij dat het een burn-out was.” Die pijn, zwellingen en vermoeidheid bleken veroorzaakt te worden door de zelfdzame auto-imuunaandoening systemische sclerose.

“Toen de dokter drie of vier keer zei dat ik dood kon gaan, had ik meteen zoiets: ‘Nu weet ik het wel. Wat gaan we eraan doen?’”

Evana wil haar verhaal via LINDA.tv graag delen met de rest van de wereld: “Ik vind dat ik dat moet doen, voor de generatie van nu. De rolmodellen, bijvoorbeeld op YouTube, zijn nu heel erg op positiviteit gericht. Wat heel goed is, begrijp me niet verkeerd: dat zou ik ook wel willen. Ik vind gewoon dat er ook ruimte moet zijn voor mensen die laten zien dat het ook anders kan gaan. Dat het ook kan zijn dat leeftijdsgenoten ziek worden. Wat het is om dat mee te moeten maken.”

LEEF! is elke zaterdag vanaf 20.00 uur te zien op LINDA.tv.

Bron: LINDAnieuws