Vanessa: Het perspectief van een vriendin

We deelden al eerder berichten met jullie van Hoestie?, de blog van Anna-Eva en haar man Bram. Op deze blog delen zij gedachten en ervaringen over hoe het is om ongeneeslijk ziek te zijn en hoe het is als je echtgenote ernstig ziek is, maar ze delen er ook blogs van andere vrienden en familie.

Deze keer was het de beurt aan Vanessa, vriendin van Anna-Eva en docente levensbeschouwing, filosofie en maatschappijleer op een middelbare school. Anna-Eva vroeg haar vriendin haar perspectief te delen met de lezers van de blog.

Vanessa schrijft in haar gastblog over de manier waarop zij in het leven staat, hoe ze omgaat met de ziekte van Anna-Eva en het overlijden van haar vriendin M. Reacties die anderen gaven op het verlies van vriendin M. zoals “Maar gelukkig is het niet je moeder…”, begrijpt Vanessa niet.

Vriendschap en familie zijn voor sommigen misschien totaal andere dingen, maar voor Vanessa zijn haar vrienden en bloedverwanten samen haar familie. Een familie die je krijgt en een familie die je kiest. Het verlies van de één gaat dus ook niet boven de ander: er zou geen krachtmeting moeten zijn.

Ben je benieuwd geworden naar de rest van de blog? Je leest hem hier.