Het partnerperspectief: een carrière én mantelzorg

Een carrière en zorgen voor je ongeneeslijk zieke partner, hoe gaat dat samen? Bram (1977) ondervindt het momenteel zelf met zijn ongeneeslijk zieke partner Anna-Eva. Op hun blog, ‘Hoestie?‘, delen ze beiden hun ervaringen. Ditmaal over werk en hoe dat zich verhoudt met zorgen voor een ongeneeslijk zieke.

Bram: “Voordat een ‘carrière’ een opeenvolging van dienstverbanden was, betekende het ‘racebaan’. De afgelopen tijd voelde het meer zoals dat laatste: rondjes rennen en ingehaald worden door collega’s, om uitgeput weer te eindigen waar ik begon.

Toch voelde het ooit anders. Ooit beklom ik zonder haast of zorgen de onzekere academische ladder. Studeren, promoveren, een serie tijdelijke postdoc contracten die me de kans gaven om mijn publicatielijst uit te breiden: allemaal in de hoop dat ik ergens een vast contract zou krijgen. Maar ja, toen kreeg mijn vrouw kanker en leek de finish van mijn carrièrerace ineens – veel sneller dan ik ooit had gedacht – in zicht.”

Wil je de hele blog lezen? Dat kan hier.

Lees op de website van Pal voor u ook nog 5 misvattingen van werkgevers over mantelzorg.