Anna-Eva bedacht ‘cadeautjes van het leven’

Als vrienden en familie bij je op bezoek komen, zullen ze regelmatig een bosje bloemen of iets lekkers meebrengen. Anna-Eva had genoeg van deze onoriginele en oppervlakkige cadeaus, en bedacht samen met een van haar vriendinnen haar eigen ‘cadeautjes van het leven’.

Anna-Eva heeft longkanker en blogt over de dingen die zij tegenkomt tijdens haar ziekte. Zo schreef ze onder andere over haar verjaardagsallergie en waar deze vandaan komt. Ze vertelt ons hoe ze niet houdt van de uitwisseling van cadeaus die vaak plaats vindt op zulke feestelijke avonden. Maar waar ze dan wel behoefte aan heeft, dat blijkt moeilijk onder woorden te brengen. Toch heeft ze uiteindelijk de juiste woorden gevonden om haar behoefte te uiten, want wat Anna-Eva graag wil, zijn ‘cadeautjes van het leven’. Een term die een van haar beste vriendinnen haar aan de hand deed.

Een cadeautje van het leven, wat is dat precies?
Cadeautjes van het leven zijn geen materiële dingen, het zijn ervaringen. Anna-Eva gaf haar vrienden en familie als cadeautip ‘een gedeelde ervaring: iets wat we samen konden doen’.  Van een ballonvaart of een dagje uit tot gezellig een kop thee drinken met elkaar.

Anna-Eva maakte het voor haar naasten nog wat gemakkelijker door zelf strookjes te maken met ervaringen die zij zelf graag met hen wilde delen. Haar vrienden en familie grabbelden een strookje uit een vaasje en kregen zo een goede cadeautip. Zo bedacht Anna-Eva dus de voor haar perfecte cadeaus. Zij kon tijd doorbrengen met haar vrienden, vriendinnen en familie en voor hen werd het bedenken en geven van een cadeau ineens een stuk makkelijker en gezelliger.

Cadeautjes van het leven: cadeaus waar iedereen nog lang aan zal blijven denken.

Benieuwd naar de blog van Anna-Eva? Je leest hem hier.
Foto: Bram.