Boek: Als je hebt gehoord dat je niet meer beter wordt

Leven in het besef dat je toekomst korter is dan je had gehoopt, is een hele opgave. Als je hebt gehoord dat je niet meer beter wordt heeft aandacht voor lichamelijke, medische, sociale, emotionele, religieuze en spirituele aspecten in de laatste levensfase.

Als je gehoord hebt dat je niet meer beter wordt, kan er een tijd aanbreken die een wirwar van gedachten en gevoelens oproept. Je kunt overspoeld worden door de vele praktische zaken die geregeld moeten worden. Dit boek helpt om de laatste levensfase waardevol te laten zijn. Zo gaat Als je hebt gehoord dat je niet meer beter wordt in op de heftige emoties die je krijgt nadat je het bericht ontvangt dat je ongeneeslijk ziek bent. Opbouwende gevoelens en het streven naar de hoogst haalbare kwaliteit van leven kunnen je helpen om overeind te blijven.

Ervaringsverhalen

Verder gaat het over: terugkijken, onafgemaakte zaken, je liefde overdragen, het zoeken naar nieuwe kennis en hedendaagse bronnen, de kracht van oude tradities, medische zaken regelen en over het definitieve afscheid. In het laatste hoofdstuk staan ervaringsverhalen van patiënten. Tussen de tekst staan citaten en uitspraken die laten zien dat de thema’s van leven en dood uit alle tijden en van alle levensovertuigingen zijn. Dit mooi uitgegeven boek kan steun en inspiratie geven.

‘Een prachtig, warm koesterboek vol tips en ervaringsverhalen’

Auteur

Eveline Tromp is psycho-oncologisch therapeut en begeleidt mensen met kanker of een andere levensbedreigende aandoening.

Als je hebt gehoord dat je niet meer beter wordt; Het boek voor een waardevolle tijd is verkrijgbaar bij Bol.com