Internationale Dag van de Palliatieve Zorg 2018

Op deze dag kun je kennismaken met palliatieve zorg of je kennis van deze zorg verdiepen. Zowel als burger en als zorgverlener kun je in heel Nederland informatiebijeenkomsten bijwonen en deelnemen aan activiteiten.

Activiteiten
De activiteiten lopen elk jaar uiteen van informatiemarkten, cursussen, lezingen tot bijvoorbeeld een filmavond. Zowel op de dag zelf als de week ervoor en erna vinden activiteiten plaats. Houd vanaf september social media en websites in de gaten van de Netwerken Palliatieve Zorg, hospices, ziekenhuizen, mantelzorgorganisaties en vrijwilligersorganisaties voor activiteiten bij jou in de buurt. Op twitter wordt vaak de hasthag #IDPZ geplaatst in tweets, dit jaar #IDPZ2018. Door op deze term te zoeken, vind je snel informatie over deze dag.

Onderwerpen
Palliatieve zorg is multidimensionele zorg. Er is aandacht voor de hele mens, dus zowel voor fysieke problemen en behoeften alsook voor problemen en behoeften die iemand heeft op psychisch, sociaal en spiritueel vlak. Bekijk ook eens de video: Wat is de waarde van palliatieve zorg?

Meer informatie vind je op de website van Agora.