Internationale Dag van de Palliatieve Zorg 2017 (IDPZ)

Op zaterdag 14 oktober 2017 is het de Internationale Dag van de Palliatieve Zorg. 

De dag van de palliatieve zorg is een belangrijk moment om burgers, patiënten, naasten, informele en formele zorgverleners bewust te maken van het bestaan van palliatieve zorg, de betekenis ervan en de mogelijkheden in Nederland. Zodat mensen ontdekken welke keuzes zij zelf kunnen maken en hoe belangrijk het is om tijdig de laatste fase van het leven te bespreken.

De insteek van Internationale dag van de Palliatieve zorg (IDPZ) 2017 is het laten zien van de breedte van de palliatieve zorg. Er zijn zoveel organisaties en mensen betrokken bij mooie initiatieven in Nederland die samen bijdragen aan de palliatieve zorg. Dat willen we onder de aandacht brengen. We roepen dan ook iedereen op die betrokken is bij de palliatieve zorg activiteiten te organiseren voor eigen doelgroepen. Laat zien waar jij of jouw organisatie voor staat en voor wie je er bent en breng het via landelijke, regionale en lokale (social) media onder de aandacht.

Organiseert jouw organisatie een activiteit die in het teken staat van de IDPZ 2017? Laat het ons weten!

Twitter en Facebook je met ons mee om de palliatieve zorg 14 oktober extra in de schijnwerper zetten? Gebruik de hashtags #IDPZ en #IDPZ2017!